Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Write us on info@evently.com

Follow Us

  /  The Woods

The Woods

..het Nederlandse blues en rock circuit. 
Na hun debuut op het Texel Bluesfestival werden de (toen nog) jonge heren uit het noorden uitgeroepen tot dè verassing van het festival. 

The Woods bestaat uit Joris Bos op gitaar en zang, Martijn Drijfhout op bas, Johan Zielstra op toetsen en Pieter Dokter op drums.

Joris bespeelt hoofdzakelijk Tele’s en noemt als grootste invloeden Jonny Lang en Freddie King.

Het was Paul Gilbert die Joris prees om zijn ‘awesome’ vibrato en vette sound. Zowel David Hollestelle als Ruben Hoeke schreven na aanleiding van een bluescontest over Joris z’n soulvolle, smaakvolle licks. Niet ontoevallig dat Ruben Hoeke gastmuzikant op z’n eerste album was en meespeelde tijdens de CD presentatie in Amstelveen.

King George speelde al op het Eurosonic, bluesfestivals door het hele land, diverse zomerfestivals en had niet te vergeten een korte tour door Ierland.

In 2009 presenteerde The Woods, toen nog JeeBee, in samenwerking met Ruben Hoeke, Bas Mulder en Roeland Werring hun eerste album in Amstelveen aan een groot publiek. Met positieve recensies tot gevolg. Duidelijk was dat van traditionele blues werd afgeweken en een eigen sound naar voren kwam: een funky mix van Rock, Roots en Blues
Sinds 2016 is Johan Zielstra als toetsenist aangesloten bij The Woods en is er nieuw materiaal opgenomen. De EP ‘our love’ kwam begin 2016 online beschikbaar en de eerste EP onder de naam The Woods is aanstaande.

 

Website

All Sessions By The Woods

Stamppot café Prugel
22:00 00:30
Stamppot café Prugel