Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Write us on info@evently.com

Follow Us

  /  Ruud Weber Band

Ruud Weber Band

De uit Enschede afkomstige Ruud Weber kennen we als zanger bassist van King of the World en Snowy White. Hij begeleide nationale en internationale artiesten als Matt Schofield, Kid Ramos, Jon Amor, Mick Taylor, David Gogo e.v.a. Hij werd tot drie maal toe verkozen tot “Best Blues Bassist” (2013, 2014, 2016) door the Dutch Blues Foundation. De Ruud Weber band komt samen met gitaarvirtuoos Lars Muller die beïnvloed is door de “three Kings (BB, Albert & Freddie King) maar ook door de moderne bluesgitaristen als Larry Carlton en Robben Ford. De roots en blues van de Ruud Weber band is sterk getypeerd door de karakteristieke gitaarsound van Lars Muller. Drummer Peter Weissink is een begrip in de drumwereld en gaat dit trio aanvullen met zijn hoge technische vaardigheden en vooral Groove! De energieke show van Ruud Weber met een mix van vele roots stijlen staat voor absolute wereldklasse. De ervaring druipt eraf bij dit trio!

Ruud Weber – zang/bas

Deze zanger, bassist en componist is vooral bekend van zijn werk bij Snowy White en King of the World. Op jonge leeftijd leerde hij de blues kennen bij Barry McCabe’s Albatross, waarmee hij jaren door Europa tourde. Gaandeweg ontwikkelde hij de unieke combinatie van zang en bas en groeide uit tot een volwaardig frontman bij Snowy White met wie hij tussen 2009 en 2012 twee CD’s en een DVD opnam met daarop meerdere door hem geschreven nummers. Ook werkte hij als begeleider van artiesten als Matt Schofield, Jon Amor, Mick Taylor, Nico Wayne Toussaint, David Gogo, Carl Verheyen, Tony Vega, en Arthur Ebeling Vanaf 2012 is hij actief met King of the World.

www.ruudweber.com

Lars Muller – gitaar/zang

Een gitaarvirtuoos die vanaf jeugdige leeftijd speelde op podia in Oost Nederland. Onafscheidbaar van zijn gitaar, heeft Lars zich ontwikkeld tot één van Nederlands grootste gitaristen. Deze afgestudeerde Conservatorium student werkte samen met Snowy White op de Ruud Weber Band CD “New Blues” en is momenteel actief in diverse bands. Hij is beïnvloed door de klassiekers als BB, Freddie en Albert King maar ook door de hedendaagse toppers als Carlton, Clapton en Ford. Een bijzondere mix van oud en nieuw die door velen gezien wordt als de toekomst van de blues!

Peter Weissink – Drum

Op 14-jarige leeftijd kocht hij zijn eerste drumstel en vanaf dat moment wilde hij drummen en muziek maken. Afgezien van 3 lessen is hij een autodidact. Op 15-jarige leeftijd begon hij zijn muzikale reis in theater- en musicalproducties. Later ging Peter ook spelen in wat zwaardere pop-, rock- en bluesbands, wat leidde tot het professioneel spelen in bekende bands en orkesten, met stijlen, variërend van klassiek tot pop & jazz. Gedurende deze periode heeft hij zowel nationale als internationale artiesten begeleid en studio-opnames gemaakt voor diverse projecten. Naast zijn podiumactiviteiten heeft Peter de laatste jaren veel opgenomen en geeft hij les in zijn eigen drumschool, die hij nu al 17 jaar aan en uit houdt. Ook is hij docent jazz- en popdrums, muziekeducatie en bandcoaching aan het ArtEZ Conservatorium (Popacademie) in Enschede.

www.peterweissink.com

De Poort van Assen | 22.00 – 00.30

YouTube link

Website