Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Write us on info@evently.com

Follow Us

  /  Kees Schipper en bemanning

Kees Schipper en bemanning

In 1966 het eerste optreden als dertien jarig jochie tijdens het jaarlijks schoolfeest van de Mulo in Goes, niet lang daarna zijn eerste bandje Catbox. Serieuzer werd het begin jaren zeventig met de roemruchte Zeeuwse band Melrose Abbey. Deze symfonische rockband werd de springplank voor zijn verdere ambities op muziekgebied. Begin jaren tachtig onderweg met bands als Lois Malone en Taxfree Jam , later het eerste rondje Schipper & Bemanning. Daarna, in de jaren negentig volgden diverse bands; The Pact, Freeride Band .

Steeds vaker terugkerend naar zijn roots (Taj Mahal, John Lee Hooker, Robert Johnson, en de laatste jaren vooral de invloeden van Robben Ford, Buddy Whittington en Matt Schofield) ) is uiteindelijk de basis ontstaan voor de stevige bluesrock die hij met Schipper & Bemanning vandaag aan de dag maakt , maar ook de invulling van de vele akoestische optredens die hij in kleine bezetting doet. (afgelopen jaren vooral met Ad Landa, Bert Heerink, daarvoor met o.a. Jan de Bruijn en Cees Meerman)

In de tussentijd studeerde Kees af aan het Rotterdams Conservatorium, aan de roemruchte opleiding popdocent . Naast podium muzikant was Kees in 1976 een van de eerste praktiserende popdocenten in Nederland. Na jaren als docent van de Roosendaalse muziekschool te hebben gewerkt is Kees ook alweer jaren actief als projectleider van popmuziek- jongerencentrum “the Popcorner” in Breda. Vijf jaar geleden werd het toch wel tijd om “zijn eigen ei” te leggen en bracht Kees zijn eerste solo CD Freeride uit. Anno 2015 wordt gewerkt aan een tweede solo CD die naar alle waarschijnlijkheid eind 2015 wordt uitgebracht. Tot die tijd blijft Kees druk doende om zo vaak mogelijk op de plek te staan waar hij het liefste staat: het podium. Niet alleen in Nederland, maar steeds vaker ook in Duitsland, waar Kees inmiddels al weer jaren vaste gast is bij diverse festivals en clubs ( o.a. in Dresden en Leipzig.) Old rockers never die!

 

 

All Sessions By Kees Schipper en bemanning

Kees Schipper en bemanning
22:00 00:30
De Bakker en de Schenker