Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Write us on info@evently.com

Follow Us

  /  Joost Dijkema

Joost Dijkema

Tien jaar later ontwikkelde hij zich verder in de fingerpicking gitaartechniek, geïnspireerd door spelers als Michael Chapman , Leo Kottke en Townes van Zandt.
Joost bracht zijn eerste album ‘Sacred Revelations’ eind 2016 uit. De negen nummers op dit album variëren van hartverscheurende loner-songs tot avontuurlijke, instrumentale nummers op de 6- en 12-snarige gitaar zonder te experimenteel te worden.
Dijkema deelde podia met Malcolm Holcombe, Eric Taylor, Jason Isbell, King Of The World, Seabuckthorn, DBH en The Blues Against Youth. In juni 2017 ontving hij de titel “The City Musician Of Groningen City”. In hetzelfde jaar werd hij uitgenodigd om het beroemde Take Root Americana Festival te spelen in zijn geboortestad, de eerste “Nederlander” in negentien jaar!
Naast de focus op componeren en soloprestaties, speelt Dijkema ook gitaar bij de Nederlandse verteller Bert Hadders. Sinds 2011 is hij ook mede-oprichter en muzikant van een rock-‘n-roll-outfit genaamd Reverse Cowgirls. In april 2018 brengt Dijkema een lied uit over de aardbevingsproblemen in Noord-Nederland. Joost treedt ook op in Zwitserland, Oostenrijk en Italië. In januari 2023 verschijnt zijn nieuwe album AFTER THUNDER SUN!

Muziekafdeling Vanderveen | 14.00 – 16.00

YouTube link

Website